viernes, 23 de mayo de 2008

Procés de Bolonya

un dels temes més rellevants de la nostra època estudiantil, es el ja conegut pla Bolonya! només sentir aquest nom, molts estudiants i/o docents no saben quin es el seu significat, tots em escoltat quines son les seves pretensions, però cal dir que tothom ha fet la seva pròpia definició i per tant una interpretació bastant subjectiva d'aquest pla en si. intentaré ser lo més objectiva possible tot i que serà molt difícil no donar la meva opinió al respecte.
primerament diferenciaré el procés de Bolonya de la normativa espanyola.
el procés de Bolonya es el nom que rep el procés iniciat a partir de la Declaració de Bolonya,acord que en el 1999 en la ciutat de Bolonya van firmar els ministres d'educació de la Unió Europea per iniciar el Espai Europeu d'Educació Superior.
es tracta d'una declaració conjunta que va donar inici al ja anomenat procés de Bolonya que té com objectiu facilitar un efectiu intercanvi de titulacions així com adaptar el contingut dels estudiants universitaris a les demandes socials.
La principal reforma consisteix en crear un Espai Europeu d¡Educació Superior competitiu i que sigui atractiu tant per als estudiants com per als docents. per una banda hi han d'haver adaptacions curriculars i per un altre adaptacions tecnològiques. L'espai Europeu exigeix l'adopció d'un sistema de titulacions universitàries comparables a tota Europa. les principals novetats son l'adaptació a un sistema de titualcions universitaries de dos cicles (GRau i Postgrau) i la utilització de una valoració del crédit universitari igual per a tots els paisos ( el ECTS –European Credits Transfer System) així bé aquest sistema també contempla una major dedicació d'hores.
cal dir que d'Unió Europea no te competències en Educació per tant cada pais ha de crear la seva pròpia llei d'educació per poder dur aquest procés a la pràctica, aquí ha Espanya es la LOU o LOE (Llei Orgànica de Universitats i Llei Orgànica d'Educació)
aquí es on entra la controvèrsia que podem anar escoltant aquests dies.

No hay comentarios: